13 Aralık 2006

Muhendis fikralari

Bir rahip,bir doktor ve bir muhendis golf sahasinin bosalmasini beklemektedirler.
Muhendis:"Bu adamlar ne yapiyor boyle,15dakikadir bitirmelerini bekliyoruz."
Doktor: "Bilmiyorum ama hic boyle bir sacmalik gormedim."
Rahip: "Iste gorevli geliyor, onunla konusalim."
Rahip: " Merhaba, Su anda sahada olan grup ne zaman cikacak, neden bu kadar yavaslar?"
Gorevli: "Evet onlar kor itfaiyeciler. Kulubumuzde gecen sene cikan yanginda gozlerini kaybettiler. Bu yuzden istedikleri zaman burada ucretsiz oynamalarina izin verildi.
Rahip:"ne kadar uzucu, bu aksam onlar icin dua edecegim."
Doktor: "Cok guzel bir fikir, ben de hastanedeki doktor arkadaslarla konusup onlar icin bir seyler yapabilir miyiz diye bakacagim."
Muhendis:"Bu adamlar neden geceleri oynamiyorlar?"


Uc isletmeci ve uc muhendis is icabi trenle bir seyahate cikacaklardir. Tren garinda uc isletmeci uc bilet aldigi halde, muhendisler yalnizca bir tane alirlar. İsletmeciler bunun sebebini sorduklarindaysa, "bekleyin ve gorun" derler. Trene binerler, bir sure sonra uc muhendis kalkip beraberce tuvalete gider.Konduktor gelir, uc isletmeciden uc bileti aldiktan sonra tuvaletin kapisini calar,"biletiniz lutfen" der. Muhendislerden biri eliyle bileti disari uzatir.Isletmeciler de bunu gorurler. Artik taktigi kapmislardir. Donus zamani gelmistir, yine gar dalardir. Isletmeciler gidip bir bilet alirlar. Bakarlar muhendisler bu sefer hic bilet almiyor, saskinlikla yine sebebini sorarlar, "bekleyin ve gorun" der yine muhendisler. Yolculuk baslar. Isletmeciler beraberce kalkip tuvalete giderler, ardindan da muhendisler de karsisindaki tuvalete. Konduktorun gelmesine yakin, muhendislerden biri disari cikar, karsidaki tuvaletin kapisini tiklatip "biletiniz lutfen" der. Acilan kapidan bir el bileti uzatir.Bileti alan muhendis diger tuvalete geri girer.

Yonetici ve Muhendis
Buyuk bir sirketin ust duzey yoneticilerinden biri bir gun New York uzerinde balonla dolasmaya cikar. Aksilik bu ya, pusulasini asagiya dusurur ve kaybolur. Inmek icin uygun bir yer ararken bir gokdelenin tepesinde sigara icen bir adam gorur ve alcalir. "Pardon. Ben neredeyim acaba?" diye sorar.
"Yerden 500 feet yukseklikte bir balonun icindesin" der adam.
Yonetici sinirlenir:
"Sen muhendissin degil mi?" diye sorar.
"Evet." der adam. "Nereden bildin?"
"Cunku basim belada ve sana bir soru soruyorum. Verdigin cevap 100% dogru fakat hic bir isime yaramiyor."
"Sen de yoneticisin degil mi?"
"Evet sen nereden bildin?"
"Cunku yerden 500 feet yukseklikte bir balonun icinde kaybolmussun. Pusulan yok,berbat durumdasin. Fakat bu simdi benim sucum oldu."


Nasa Mars'a adam gonderecekmis. Sadece bir kisi gidebilecek, giden de geri donemeyecekmis. Ilk aday olan muhendise bu is icin ne kadar isteyecegini sormuslar:
- 1 Milyon Dolar demis ve eklemis - kizilhaca bagislayacagim.
Ikinci aday olan doktora da ayni soruyu sormuslar. Doktor:
- 2 Milyon Dolar demis. - Bir milyonunu aileme bir milyonunu da tibbi arastirmalara bagislayacagim.
Ucuncu aday olan Temel ayni soruya
- 3 Milyon Dolar diye cevap verince yetkililer digerleri bu kadar az isterken kendisinin neden 3 milyon dolar istedigini sormuslar. Temel yetkililere dogru egilmis, kisIk bir sesle:
- 1 milyonunu ben alirim, 1 milyonunu size veririm, muhendise de 1milyon verip Mars'a gondeririz.

Hiç yorum yok: