11 Eylül 2007

Tecavüzcü üvey babaya ilginç karar

İSMAİL AKDUMAN Samsun DHA
Samsun'da 10 yaşındaki üvey kızına tecavüz eden Erkal Karatekin'e (37) verilen hapis cezası 5 yıl indirildi. Yargıtay'ın isteği üzerine yeni TCK hükümlerine göre yeniden yargılanan Karatekin'in cezası, tecavüz olayından kızın ruh sağlının bozulmadığına ilişkin İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu raporu üzerine 18 yıl 9 aya indirildi.
İkiyüz Evler Mahallesi'nde oturan işsiz Karatekin, 2003 yılında birlikte yaşadığı Perihan Yavşan'ın kızı H.K.'ya tecavüz etti. Karnının ağrıdığını söyleyen küçük kız doktora götürülünce 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Olayın polise bildirilmesi üzerine H.K. kendisine üvey babasının tecavüz ettiğini söyledi. Yakalanan Karatekin tutuklandı.
Devlet Hastanesi'nde yapılan kemik testiyle kızın yaşının 17 olduğu belirlendi. Mahkeme, nüfus kayıtlarında H.K.'nın yaşının 10 olduğunu dikkate alıp sanığa 2005 yılında üvey kızına defalarca tecavüz ettiği için 24 yıl hapis cezası verdi.

Yeniden yargılandı

Yargıtay, dosya içerisinde küçük kızın yaşının tam olarak tespit edilemediğini ve sanığın yeni TCK'daki hükümlere göre yeniden yargılanması gerektiğini bildirdi.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi, dosya ile birlikte H.K.'yı İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'na göndererek yaşı ve ruh sağlığının tespitini istedi. 4 ay önce gelen raporda H.K.'nın olay tarihinde 10 değil 12 yaşında olduğunu, yaşadığı tecavüz olayı nedeniyle de ruh ve beden sağlığının bozulmadığına ilişkin rapor verdi. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi dün açıkladığı kararında, H.K.'nın beden ve ruh sağlığının bozulmadığı için cezada indirim yaparak sanık Karatekin'e üvey kızına tecavüz etmek suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi.


Şimdi gelelim benim ne düşündüğüme... Bir tecavüz nasıl ruh ve beden sağlığına zarar vermez. İki bu kontrol tecavüzün gerçekleştiği zamandan bilmem kaç yıl sonra yapılmış olması, mağdur üzerindeki travmanın hafiflemesine neden olmaz mı? Üç, mağdurun annesi olacak kadın nasıl bir insan evladıdır ki, yanıbaşında olan bitenden bihabermiş gibi davranabilmektedir. Dört, mağdur olan kızın bu iş yıllarca başına geldiği için artık bu durumu kanıksamış olması, cinselliğin böyle yaşanıyor olduğuna dair kesin bir kanısı oluşmuş olabilir mi? Beş, haberde bashi geçtiği üzere 12 yaşında olan bir çocuğun, başına ne geldiğini de neye uğradığını da anlaması, algılaması, değerlendirmesi mümkün değildir. O yaşta bir çocuğun karşı koymaya gücü de aklı da yoktur. O yüzden bedensel bir hasarın olmaması (en azından darp olmaması) mümkündür. Ama hangi aklıevvel ruhsal travmanın olduğuna karar vermiştir ki... Ki böyle bir şeyin kararı verebilse bile, yargının bu konuda bu kadar da adil davranması ne kadar doğrudur. Şöyle düşünün, bir yığın kişisel ve cinsel gelişimini tamamlamamış çük kafalı, çük kadar beyinli, adam karalaması şeyler, buldukları fırsatı değerlendirip, kızlarımızı, kızkardeşlerimizi, annelerimizi ve bizleri ne istiyolarsa yapsınlar. Sonra onları adli tıbba göndersinler. Doktor 15 dakka konuşsun. "Yok kardeşim hiç bi travma yok" diye rapor versin. O az önce bahsettiğim adam karalamaları da bu yüzden iki günün biri başka bir mağduru sıkıştırıp,......... kusura bakmayın. Çok sinirlendim ben. Gazete haberine yorum yapacaktım ama üye olmak gerekiyomuş. Üye olmayı beklemeye taahammülüm yoktu.

2 yorum:

ashkar dedi ki...

o raporu veren doktorların anasını avradını da zihinsel bi travma olmayacak sekilde yaklaşmak isteme düşüncelerimi iletirdim ama terbiyem musade etmiyor...

hephercokhic dedi ki...

size gönülden katılıyorum...